Перейти до основного вмісту
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Забезпечення законодавства про освіту щодо фінансування та оплати праці працівників галузі – основна тема виїзної президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, яка відбулася на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 21 червня 2023 року.

Ректор ЧНУ імені Юрія Федьковича, професор, доктор фізико-математичних наук Роман Петришин привітав учасників засідання й побажав плідної роботи у справі захисту прав та гарантій освітян. А також коротко розповів про діяльність університету у непростих умовах війни, акцентуючи увагу на тому, що студентство і фахівці університету завжди беруть активну участь в житті держави і впливають на суспільно-політичні процеси сьогодення. А університет завжди відчинений для всіх охочих навчатися і здобувати нові знання, досягати успіхів та реалізовувати

Президія виїзного засідання

Співпраця профкому, який очолює Микола Боднарук, і ректорату ЧНУ імені Юрія Федьковича – це зразок соціального партнерства, де спільна й конструктивна праця здійснюється задля спілчан, які працюють і навчаються у виші – зазначив Голова Профспілки Георгій Труханов, який і розпочав робоче засідання.

Звернення ректора до учасників виїзного засідання

Акцентуючи на основних аспектах діяльності Профспілки Георгій Труханов підкреслив, що демократична й процвітаюча країна не може бути без якісної освіти і нових технологій, тому вона потребує належного фінансування й оплати праці. І усім організаційним ланкам разом із органами влади працювати саме у цьому напрямі.

Заступник Голови Сергій Романюк ознайомив із пропозиціями профспілок до проекту Держбюджету на наступний рік та розрахунками Мінекономіки щодо розміру мінімальної заробітної плати. До обговорення питання долучилися голови обкомів – Марія Яцейко, Зоряна Король, Тетяна Матвеєва, Сергій Козорог й інші колеги та висловили свої пропозиції до питання.

Насамкінець роботи було розглянуто внутрішньоспілкові питання та прийнято відповідні рішення по кожному із них.

Учасники виїзного засідання

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності